Macska parazita. Hogyan fertőznek a paraziták


Háziállat Magazin A macskák és a paraziták 5 CÍMKÉK Macska parazita élősködő élősködők cica cica gondozása cica macska cicatartás cicus cicák cicák betegségei és gondozása cicás képek macska macska az állatorvosnál macska betegség macska betegségek macska fültisztítás macska gondozása macska képek macska orvos macska tartás macska tartása macska vírusos megbetegedései macska ápolása macskabetegségek macskagazdi macskagazdik bolha bolha irtása bolhairtás bolhásság kullancs kullancscsípés tünetei kullancs eltávolítása macskából kullancs elleni szerek kullancs eltávolítása kutyából kullancs kép macska parazita vizsgálat kullancscsípés kullancs elleni védekezés kullancsszezon kullncs kiszedése kullncsok A meleg idő, általában a szórakozást jelenti az emberek számára, de a macskák számára kegyetlen lehet. A hőmérsékletváltozás hozzájárul a bolhák, a kullancsok és a szúnyogok szaporodásához. Óvd meg macskádat és otthonodat, a bolhák, kullancsok vagy szúnyogokhoz hasonló, borzalmas parazitáktól. A legjobb esetben ezek csak zavarni fogják a macskát, a legrosszabb esetben viszont veszélyes betegségek hordozói is lehetnek.

Evolúciós elméletet dönthet az ősi sejtszervecske Lehet, hogy a prokariótában talált sejtszervecske miatt fölül kell bírálni az általánosan elfogadott elképzelést a sejtevolúcióról. A toxoplazmózis az állatkísérletek során cisztákat okozott a viselkedésért felelős agyterületen, az embereknél viszont öngyilkossági hajlamot is előidézhet.

macska parazita

Ettől függetlenül ne szabaduljunk meg macskánktól, a tartásuk több haszonnal jár, mint amekkora a kockázat. Friss bizonyítékok kerültek elő, amelyek arra utalnak, hogy egy, a macskákon élő parazita, a Toxoplasma gondii veszélyeztetheti az emberek épelméjűségét; depresszív gondolatokat és öngyilkossági hajlamot is eredményezhet, ha az élősködő az emberre telepszik át.

  • A helminták érett stádiumát nevezzük
  • Parazitakezelés Orenburgban
  • Újabb dolog, amit a macskád parazitáitól kaphatsz. De ez jó - Dívány
  • Aszcariasis használati utasítás
  • Gyakran Ismételt Kérdések Belső élősködők A fonálférgek Nematoda törzsébe tartozó cm-es orsóféregfajok Toxocara a macskák leggyakrabban előforduló parazitái, leginkább kölyökállatokban fordulnak elő, a felnőtt állatok relatív ellenállóak a fertőzéssel szemben.
  • Index - Tudomány - Öngyilkosságra késztethet a macskaparazita

A macskaparazita Fotó: Wikipedia A témával foglalkozó új tanulmány elkészítése során 45 ezer dán nőt vizsgáltak meg a kutatók, akik megállapították, macska parazita a macskaparazitával fertőzött nők másfélszer gyakrabban kíséreltek meg öngyilkosságot, mint az egészségesek. Nem biztos, hogy a különbségről csak az élősködő lehet, de Teodor Postolachea Maryland Egyetem pszichiátere, a tanulmány vezető szerzője szerint a puszta véletlennél többről lehet szó.

A bolhák csudálatos világa - csak egyszerűen (1. rész)

Annak az esélye, hogy valaki öngyilkosságot követ el a parazita közvetlen hatása miatt, elhanyagolhatónak mondható. A vizsgált macska parazita közül harminc év alatt kevesebb mint ezer nő ártott saját magának, és csupán heten lettek öngyilkosok.

Postolache szerint ugyanakkor nem először vették észre, hogy a T. Korábbi kutatások kimutatták, hogy a betegség a skizofrénia és a bipoláris személyiségzavar rizikófaktora is, valamint az autóbalesetek számát is növeli.

Belső paraziták

Tartsuk meg a cicát A T. Postolache azonban úgy látja, hogy a legtöbben mégis úgy kerülnek kapcsolatba a parazitával, hogy olyan húst vagy zöldséget esznek, ami még nyers, vagy nincs rendesen átfőzve. A pszichiáter szerint a kutatási eredmények miatt senkinek nem kell megválnia a macskájától.

macska parazita

Postolache azt is elmondta, hogy a kutatók egyelőre nincsenek tisztában vele, miként befolyásolja az élősködő az agy működését. A rágcsálókkal végzett kísérletek során megállapították, hogy a parazita cisztákat okoz azokon az agyterületeken, amelyek a viselkedés meghatározásáért felelősek.

macska parazita

A patkányokkal végzett kísérletek során azt is megállapították, hogy a fertőzött állatok egy idő után már nem féltek a macskáktólés vonzotta őket a macska vizeletének szaga. Ez viszont ahhoz vezet, hogy az óvatlan patkányokat a macskák könnyebben elkapják és megeszik; macska parazita parazita így az állat belébe kerül, az egyetlen helyre, ahol képes szaporodni.

Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen? Embereket is megfertőzhet a macskákra veszélyes orsóféreglárva.

Robert Yolken, a Johns Hopkins Egyetem fertőző betegségekkel foglalkozó szakértője szerint a parazita nem szándékosan élősködik az emberen. Mivel a szaporodása a macska bélrendszeréhez kötődik, az ember megfertőzésének csak akkor lenne értelme, ha a macskák embert ennének.

macska parazita

Macska parazita emberek csupán járulékos elszenvedői a betegségnek. Maga Yolken két macskát is tart otthon; úgy véli, hogy ez több haszonnal jár, mint kárral.