Leves kelkáposztából. 3 meglepően nagyszerű étel kalkáposztával - Leves kelkáposztából


A póréhagymát megtisztítjuk, fehér és világoszöld részét 1 cm vastag karikákra szeljük.

leves kelkáposztából

A kelkáposztát leveleire bontjuk, megmossuk, lerázzuk róluk a vizet, a középső, vastag levélereket kivágjuk vagy laposra vágva elvékonyítjukmajd cm leves kelkáposztából csíkokra vágjuk. Nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a póréhagymát.

leves kelkáposztából

Rádobjuk a sárgarépát, a szárzellert és a karalábét, leves kelkáposztából tűzön percig forgatjuk-pirítjuk. Hozzáadjuk a kelkáposztát, mérsékelt tűzön, fedő alatt percig pároljuk.

leves kelkáposztából

Megszórjuk a liszttel, jól összekeverjük, felöntjük 1,5 liter vízzel, és belemorzsoljuk a leveskockákat. Hozzáadjuk a babérlevelet, valamint a teatojásba zárt fokhagymát és szegfűborsot, felforraljuk.

leves kelkáposztából

Beledobjuk a krumplit, majd mérsékelt tűzön, félrebillentett fedő alatt az egészet puhára főzzük 20 perc.

Kivesszük belőle a babérlevelet és a teatojást, elkeverjük a tejszínnel, jól összeforraljuk, végül ízlés szerint utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, esetleg kevés citromlével savanyítjuk. Változatok: — Kelkáposzta helyett használhatunk mélyhűtött kelbimbót is, g azonban elegendő belőle, mert sokkal karakteresebb az íze, mint a kelkáposztának.

leves kelkáposztából

Ebből aztán ki-ki 1 evőkanálnyit simít a tányérja aljára, és arra szedi a forró levest. Megjegyzések: Az egyaránt füstölt bécsi és frankfurti virsli között az a különbség, hogy a bécsi borjú- a frankfurti sertéshúsból készül — leves kelkáposztából a minőségi virslik kategóriájába tartozik, áruk megközelítőleg azonos, illetve a bécsi virslié értelemszerűen kissé magasabb.

leves kelkáposztából